ipsc

Kalmeborg

Testar, utvecklar och säljer SnigelDesign AB's produkter.

Denna sidan är under uppbyggnad och skall ej betraktas som färdig. Både tider och priser kan skilja sig mot den färdiga sidan.


Vad är IPSC?


IPSC erkänner alla skjutdisciplinerna - Handgun, Rifle och Shotgun. (Pistol, semiautomatiskt gevär och hagel).

IPSC-skyttar behöver blanda noggrannhet, kraft och hastighet till en vinnande kombination. Flera mål, rörliga mål, mål som reagerar när de träffas, straffmål eller till och med delvis täckta mål, hinder, rörelse, konkurrenskraftiga strategier och andra tekniker är alla en del av IPSC för att hålla skyttar utmanade och åskådare engagerade.


Hur börjar jag skjuta dynamiskt (IPSC)?


Kontakta en klubb för att prova på, eller bli medlem direkt. Det kan ibland vara svårt att bli medlem i vissa klubbar då sporten växer väldigt fort och tillgång till skjutbanor kan vara begränsad.


Vi på S:t Eskils skyttar har regelbundna tider för pistolträning, på onsdagar (18-20) och lördagar (10-12). Gevär tränar på lördagar (12-14) och hagel tränas lite beroende på när skjutledarna har möjlighet.


Steg ett är att gå bli medlem i S:t Eskils skyttar och det gör man genom att skicka ett mail till styrelsen@steskils.se, då får man ett formulär att besvara. Därefter behöver man beställa ett register utdrag från polisen som ska lämnas till klubben i obrutet skick inom 30 dagar.


När man har blivit medlem (vilket kostar 600:- per år) går man en grundkurs i pistol, som klubben arrangerar två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Om det är många sökanden brukar vi arrangera en extra kurs under sommaren. Kursen kostar 2000:- och tar en onsdagskväll samt en hel helg i anspråk.


När man har klarat kursen blir man anmäld till det svenska ipsc förbundet, vilket kostar 500:- per år, för att få en tävlingslicens. Den licensen innebär att man får tävla med eget eller lånat vapen internationellt. Det är inte en licens för att inneha eget vapen.